Vinder af FotoMarathon 24 timers 2013 Lasse Seidelin Bendtsen. Emne nr. 11 "Leg i parken"

Fremmede mennesker som modeller

Hjælp til at kontakte fremmede mennesker

Hvis du har brug for fremmede mennesker til at posere på dine billeder, er det en rigtig god ide at spørge dem først. Men hvordan henvender du dig til helt fremmede mennesker og hvordan får du dem overtalt.

For at gøre det nemmere for dig at overtale folk, har vi lavet nogle FotoMarathon Visitkort, som du kan give til dine modeller. Her kan diu skrive dit deltagernr. Navn, Telefon nr. og Email. Så kan modellen se hvem du er og hvor billedet kan findes.
Alle deltagere for udleveret visitkort når de tjekker ind. Hvis du har brug for flere under konkurrencen, skal du bare kontakte FotoMarathons Crew.

Men glem ikke det vigtigste tip: Et venligt smil!

Her ser du forside og bagside af visitkortet.
20140805_111641 20140805_111725

Skal du lukkes ind et sted for at tage dit billde

På samme måde, hvis du har fundet et helt specielt motiv, som kræver, at du kommer ind et sted, ud på en altan, osv. Forklar kort om FotoMarathon-konkurrencen, giv et visitkort og forklar hvad det er, du gerne vil have dem til at hjælpe dig med. Husk du risikerer intet ved at få et “Nej” – men du øger chancen for et “Ja” ved at spørge!

Lovgivning

Endelig skal du huske at overholde reglerne for fotografering af folk, du kan læse en artikel om disse regler her.
Ønsker du at være på den sikre side, så ha’ en modelkontrakt med, hvor du kan notere dine modellers navne og kontaktinformationer og ikke mindst kan få deres underskrift på, at de har givet dig lov til at tage dette billede til denne konkurrence. (Har du en iPhone eller Android telefon, så findes der forskellige apps, der lader dine modeller underskrive på din telefon)