Hvorfor kan analoge kameraer ikke deltage?

Oprindeligt startede Fotomarathon i 1989 med at være en konkurrence for de analoge kameraer.

Her fik man udleveret en rulle med 12 eller 24 billeder, og skulle nu tage ét billede pr. emne. Ikke noget med at slette eller checke lys, komposition, osv. på kameraets skærm.
Jo, der hersker stadigvæk stor respekt omkring de fotografere, der deltog den gang.

Med tiden kom der flere og flere digitale kameraer, og i 2009 besluttede arrangørgruppen at det skulle være det sidste år med analog deltagelse.

Grunden hertil skal ses ud fra følgende argumenter:

  • Man konkurrerer ikke på samme vilkår, altså mellem anaologe og digitale fotografer. Så kunne man argumentere at der skal laves to konkurrencer, altså en 12/24 timers analog konkurrence og en 12/24 timers digital konkurrence.
  • At opdele konkurrencen ville betyde at vi enten skulle fordele den samlede præmiesum eller skaffe nye sponsorer.
  • Det er ikke let længere at få printet billederne ud, for derefter at  scanne dem ind, så de kan indgå i bl.a. dommernes vurderingssystem. OK, man kunne igen lade dommerne vurdere 2 forskellige konkurrencer.
  • Vi ville være nød til at scanne billederne ind, fordi vi gerne vil kunne præsentere dem på nettet.
  • Et ikke uvæsentlig argument er desværre, at vi ikke er så mange i arrangørgruppen, som skal håndtere disse nye opgaver.
  • Og væsentligste grund: vi fornemmer at det drejer sig om en meget lille gruppe fotografer, måske max. 10.
Når dette så er sagt, så overvejer vi da, om vi skal lave en analog konkurrence i 2013, i forbindelse med FotoMarathons 25 års jubilæum..