Må man skyde i RAW og beholder jeg mine billeder ?

Her er lige endnu en præcisering på 2 områder:

Ja, man får sine billeder med hjem
Når man afslutter konkurrencen, så kopierer vores program deltagernes billeder ned på vores computere. Man får altså sit memorykort med hjem indeholdende de 12-24 billeder.

Dette sker også for deltagerne af mobil konkurrencen

For de analoge deltagere, så arbejder vi på at man kan få sine billeder efter præmieoverrækkelsen (måske digitalt).

 

Må man skyde i RAW formatet?

Ja og nej!

Vi var valgt alene at bedømme JPG-formatet, og kræver derfor at der er 12 til 24 JPG-billeder på memorykortet, når du aflevere det.

Men det betyder at du godt må skyde alle dine billeder i både JPG og RAW, hvis dit kamera kan det. Vores program indlæser kun JPG billeder fra memorykortet, som altså sagtens kan indeholde dine RAW filer.

Kan dit kamera tage billeder i andre formater, så skal du blot sikre dig at du også kan tage JPG-billeder.

Nogle større digitale kameraer kan have 2 memorykort i kameraet på samme tid. Her kan man med fordel lade RAW billederne blive gemt på det ene kort og JPG-billederne på det andet. Sørg for at have et memorykort, der kan håndtere alle dine RAW-filer samt de JPG-filer, som skal reduceres ned til 12-24 billeder. Eventuelt skal du slet undervejs.

 

Husk at du roligt kan tage 54 forskellige billeder til fortolkning af et enkelt emne, og derefter vælge de 53 billeder fra, så du kun har eet JPG-billede tilbage.

Og et godt råd: Det tager altså tid at udvælge sine “vinder-billeder”, så prøv at gøre det undervejs.

Det er faktisk også tilladt at koiere alle ens billeder over på en laptop, iPad eller lignende for bedre at kunne se dem der. Der er bare ikke tilladt at kopiere billederne tilbage igen (billederne får en “modified date” som er forskellig fra den dato og klokkeslet, som billedet er skudt i, og derved vil vores lille kopieringsprogram vurdere at billedet er blevet ændret udenfor kameraet og du risikerer at blive diskvalificeret.