Regler og Vilkår


———————————————————————————————————–
OBS
Denne side udfases og integreres i siden om de forskellige konkurrencer.
————————————————————————————————————-

Vi anbefaler, at du læser FotoMarathons konkurrenceregler og vilkår inden konkurrencen begynder.
Klik her og læs de gældende Regler og Vilkår for deltagelse i FotoMarathon.

Hvis du har problemer med fortokningen af reglerne, kan du kontakte FotoMarathon her.

12 eller 24 timer

Fotokonkurrencen foregår i 12 eller 24 timer i træk. I den periode skal du tage 12 eller 24 billeder, et billede for hvert emne du har modtaget.

Emnekort og kontrolstempel

Emnekort fra FotoMarathonNår starten går får du udleveret et emnekort med de 6 første emner. Mobil deltagerne får emner tilsendt å email. Hver sjette time møder du op på ved basen og henter det næste emnekort. Samtidig får du et kontrolstempel), som bevis på, at du stadig er med i konkurrencen. Du skal møde personligt op ved kontrolposten.
Emneudlevering starter en halv time før mødetidspunktet og slutter en halv time efter.

Tag billederne i den rigtige rækkeføgle

Billederne skal tages i den rigtige rækkefølge. Det betyder at emne nr. 1 skal være løst inden du løser emne nr. 2.

Billedbehandling

Det er ikke tilladt at efterbehandle billederne på computer, mobiltelefon eller kamera, uanset om billederne er i telefonen, kameraet eller på hukommelseskortet. Multieksponering kan være en efterbehandling uden at det kan kontrolleres. Derfor er multieksponering ikke tilladt i FotoMarathon. Se her .
Du må gerne foretage dig alt, der kan gøres, før billedet bliver taget. Dvs. anvende indstillinger som f.eks. HDR, sort/hvid, sepia ændre i farveindstillingerne osv. samt anvende ekstraudstyr i form at blitz, stativ, filtre, afmaskninger og lignende.

Vil du skifte konkurrence?

Mobil FotoMarathon
Det er ikke muligt at skifte fra Mobil FotoMarathon til Digital FotoMarathon eller omvendt.
Kamera FotoMarathon
Hvis du under fotokonkurrencen ønsker at skifte fra 12 timer til 24 timer eller omvendt, kan det nemt lade sig gøre. Det afhænger bare af hvornår du afslutter. Du kan afslutte kl. 21.30-22.30 (12 timers FotoMarathon) og søndag kl. 9.30-10.30 (24 timers FotoMarathon). OBS. Det er kun muligt at afslutte på disse tidspunkter.

 

Lidt om lovgivningen

Hvem må du fotografere?

Kend lovgivninge når du fotograferer
Du skal huske at overholde reglerne for fotografering af mennesker. Der findes en artikel om disse regler, som vil være interessant at læse, den hedder Hvad siger loven. Vi har en artikel om at spørge om tilladelse før du fotograferer.

 

Hvor må du fotografere?

Fotografering i tog

Dette vil normalt være ulovligt. Men i 2012 havde vi tilladelse til at fotografere på DSB’s område.
Copyright © 2012: Susanne Axbøl & Foreningen FotoMarathon

Eller “Hvor må du ikke fotografere?”.
Som udgangspunkt må du ikke fotografere på privat område uden at have fået tilladelse af ejeren. Du må som udgangspunkt heller ikke fotografere ind på privat område.
Men på visse “offentlige” områder er det heller ikke tilladt at fotografere uden en skriftlig tilladelse, som du kan vise når du bliver stoppet – og det bliver du. Det er f.eks.
DSB. På hele DSB’s område er det forbudt at fotografere. F.eks. i tog, på perroner og stationer. Det kræver en skriftlig tilladelse og det er ikke noget man bare lige får.
Bane Danmark. Bane Danmark står for banelegemet (togskinnerne) i hele Danmark og her er det heller ikke tilladt at fotografere. Desuden er det ulovligt færdes på banelegmet uden tilladelse.
Metroen i København. Overalt på Metroens område, f.eks. i Metro togene og på perroner, er det ikke tilladt at fotografere.
TIVOLI København. Som udgangspunkt er det ikke tilladt at fotografere i TIVOLI. Vagterne blander sig dog ikke i almindelige besøgendes fotografering. Men hvis du møder op med det store udstyr kan du få problemer. Man kan få en tilladelse i informationen.