FotoMarathon FAQ


Ubesvarede spørgsmål

Har du spørgsmål, som du ikke finder svar på, så “klik her” og send det til os.

Indhold

Aflysning

Assistenter

Billedbehandling

Copyright

Deltagerby

Deltagernummer

Enkeltpræmier

Kamera

Konkurrenceregler

MobilFoto

Overdrage din billet til en anden person

Skift fra 12 til 24-timer eller omvendt

Teknisk assistance

Aflysning af FotoMarathon og MobilFoto

Hvis FotoMarathon eller MobilFoto bliver aflyst i din by, tilbagebetales deltagergebyret (- billetgebyr) af Foreningen FotoMarathon.
Til toppen af siden

Assistenter til FotoMarathon

Du må gerne have en eller flere assistenter med til FotoMarathon men kun en af dem kan få et armbind og dermed opnå de samme fordele som du (f.eks. gratis entre, morgenmad…).
Du er ansvarlig for din assistents armbind.
Armbindet til din assistent koster 100 kr. som betales af dig og registreres på dit deltagernr. Når du afslutter FotoMarathon, skal assistentens armbind afleveres (ligesom dit eget armbind skal afleveres) og vi tilbagebetaler 50 kr.
Der kan kun udleveres eet ekstra armbind pr. deltager og kun sålænge der er armbind nok til deltagerne.
Til toppen af siden

Billedbehandling

I FotoMarathon er det ikke tilladt at efterbehandle billederne på computer, telefon eller kamera, uanset om billederne er i kameraet eller på hukommelseskortet.
Du må gerne foretage dig alt, der kan gøres, før billedet bliver taget. Dvs. anvende indstillinger som f.eks. sort/hvid og sepia samt anvende ekstraudstyr i form at blitz, stativ, filtre, afmaskninger og lignende.

I MobilFoto er det tilladt at efterbehandle billederne på din mobiltelefon, ligsom du må bruge alle indstillinger som f.eks. sort/hvid, sepia og HDR samt anvende ekstraudstyr i form at blitz, stativ, filtre, afmaskninger og lignende. Du har altså frie hænder til at ændre de billeder du tager.

Til toppen af siden

Copyright

Copyright på dine billeder tilhører dig. Der er dog et par undtagelser. Dem kan du læse om i Konkurrenceregler og vilkår for deltagelse i FotoMarathon
Til toppen af siden

Deltagerby

Hvis du ønsker at deltage i en anden by, end den du tilmeldte dig, skal du bare møde op til indregistreringen i den nye by og indregistrere dig der. Du bliver automatisk deltager i den by hvor du indregistrerer dig.
Til toppen af siden

Deltagernummer

Alle deltagere har et unikt deltagernummer, som vi bruger til at identificere dig og dine billeder. Når du afleverer dine billeder bliver de omdøbt, så de starter med dit deltagernummer og under hele bedømmelsen er du kun et nummer.
Du får dit deltagernr. når du tjekker ind eller køber billet lørdag d. 4. juni 2016 fra kl.9-10.00.
Til toppen af siden

Enkeltpræmier

FotoMarathon. Der er en præmie til det bedste billede indenfor hver af de 24 emner. For at deltage i konkurrencen om enkeltpræmier, skal du gennemføre Fotomarathon 12 eller 24 timers Kamera FotoMarathon.

MobilFoto. Der er en præmie til det bedste billede indenfor hver af de 6 emner. For at deltage i konkurrencen om enkeltpræmier, skal du gennemføre MobilFoto.
Til toppen af siden

Kamera

I FotoMarathon skal uret i dit kamera indstilles korrekt, inden FotoMarathon begynder. Dette er meget vigtigt, fordi vores billedprogram tjekker om billederne er taget under FotoMarathon. Kontakt en af FotoMarathons medarbejdere hvis du har brug for hjælp til at stille uret.

Alle dine emner skal fotograferes på det samme kamera. Du må altså ikke skifte kamera undervejs.

Hvis dit kamera svigter, skal du hurtigst muligt henvende dig til en af FotoMarathons medarbejdere, som vil gøre, hvad der er muligt, for at du kan fortsætte.
Til toppen af siden

Konkurrenceregler

Vi anbefaler at du læser konkurrencereglerne grundigt, så du undgår problemer. Konkurrencereglerne finder du her.

Da der hele tiden udvikles nye teknikker og funktioner til kameraer, som det er nødvendigt at forholde sig til, vil FotoMarathons konkurrenceregler blive ændret løbende og uden varsel. Hvis du er i tvivl om reglerne og de teknikker dit kamera har, skal du kontakte FotoMarathon.
Til toppen af siden

MobilFoto

I MobilFoto skal uret i din mobiltelefon være indstillet korrekt (det sker normalt automatisk), inden FotoMarathon begynder. Dette er meget vigtigt, fordi vores billedprogram tjekker om billederne er taget under FotoMarathon og billederne sorteres i tidsrækkefølge. Kontakt en af FotoMarathons medarbejdere hvis du har brug for hjælp til at stille uret.

Det er vigtigt at du har internet adgang (mobildata eller WIFI) for at kunne uploade dine billeder når konkurrencen slutter.

Alle dine emner skal fotograferes med den samme mobiltelefon. Du må altså ikke skifte mobiltelefon undervejs.

Hvis din mobiltelefon svigter, skal du hurtigst muligt henvende dig til en af FotoMarathons medarbejdere, som vil gøre, hvad der er muligt, for at du kan fortsætte.
Til toppen af siden

Overdrage din billet til en anden person?

Som en sikkerhed er din billet registreret i dit navn. Hvis du vil overdrage din billet til en anden person, skal du blot skrive det til FotoMarathon “klik her” og vi vil omregistrere den. Deltagernummeret vil ikke blive ændret.
Til toppen af siden

Skifte mellem 12 eller 24 timer – Kun Kamera FotoMarathon

OBS. Det er ikke muligt at skifte mellem MobilFoto og FotoMarathon.
Det er nemt at skifte mellem 12 eller 24-timers FotoMarathon. Det er nemlig tidspunktet du afslutter, som i den sidste ende afgør om du er med i 12 eller 24 timers konkurrencen. Du kan afslutte kl. 21.30-22.30 (12 timers FotoMarathon) og søndag kl. 9.30-10.30 (24 timers FotoMarathon). OBS. Det er det er kun muligt at afslutte på disse tidspunkter.
Til toppen af siden

Teknisk assistance

Hvis der opstår problemer undervejs, skal du straks henvende dig til MobilFoto eller FotoMarathons medarbejdere, som yder teknisk assistance efter bedste evne.

Vi kan ikke tilbyde salg af batterier eller andre reservedele.
Til toppen af siden